Україна, 01032, м. Київ,
вул. Саксаганського 96
Пн.-Пт.: 09:00 - 21:00
Сб.-Нд.: вихідний
Висока якість юридичних послуг
Новини
Назад

Armadum Lawyers успішно оскаржила в суді незаконні дії працівників Держмитслужби України та захистила інтереси фізичної особи нерезидента

Юристи компанії Armadum Lawyers успішно оскаржили в суді незаконно нараховані працівниками Державної митної служби України штрафні санкції. Вони були зазначені в протоколі про порушення митних правил за перевищення строку тимчасового ввезення фізичною особою нерезидентом транспортного засобу за ч. 6 ст. 481 Митного кодексу України (надалі – МКУ).

Зокрема протокол про порушення митних правил складений з грубими порушеннями прав особи, що притягається до адміністративної відповідальності (ч. 2 ст. 492 МКУ, ч. 5 ст. 494 МКУ, ч.1 ст. 498 МКУ), відсутністю складу адміністративного правопорушення, неврахування інспектором форс-мажорних обставин (поломка автомобіля, що не підлягав експлуатації). До того ж матеріали справи були передані Державною митною службою України до суду без з’ясування всіх обставин справи та без об’єктивної оцінки порушень інспектором митниці положень чинного законодавства.

Юристи Armadum Lawyers подали до суду аргументовані письмові пояснення про незаконність дій працівників Держмитслужби України, порушення процесуального порядку складення протоколу про порушення митних правил та відсутність складу адмінправопорушення.

Унаслідок своєчасних та злагоджених дій наших юристів штрафні санкції, нараховані працівниками Держмитслужби, були скасовані в судовому порядку.

0 0)