Україна, 01032, м. Київ,
вул. Саксаганського 96
Пн.-Пт.: 09:00 - 21:00
Сб.-Нд.: вихідний
Висока якість юридичних послуг
Новини
Назад

Armadum Lawyers успішно захистила інтереси іноземного інвестора в Україні

Юристи компанії Armadum Lawyers успішно оскаржили в суді та скасували протиправне рішення Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області про відмову в наданні дозволу на імміграцію в Україну нерезиденту України.

Зокрема громадянин Республіки Азербайджан здійснив іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму 100 000,00 доларів США шляхом їх зарахування на поточний рахунок української компанії. Як наслідок він подав до державних органів України всі необхідні документи з метою отримання дозволу на імміграцію в Україну. Проте, без з’ясування всіх обставин справи та без об’єктивної оцінки було прийнято рішення про відмову в наданні дозволу на імміграцію в Україну. Як слідує зі змісту відмови, Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київської області аргументувало своє рішення про відмову тим, що подана довідка про зарахування на поточний рахунок української компанії іноземної інвестиції не відповідає вимогам міграційного законодавства України, а саме грошові кошти були перераховані в статутний капітал української компанії, а не на інвестиційний рахунок іноземця.

Юристи Armadum Lawyers подали до суду аргументовані письмові пояснення про незаконність дій працівників Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області довівши, що грошові кошти надійшли від громадянина Республіки Азербайджан в економіку України. Також наші юристи довели, що законодавство України чітко не встановлює обов’язку, щоб з метою отримання дозволу на імміграцію кошти мають бути безпосередньо перераховані на інвестиційний рахунок, так само як і не встановлює, що їх неперерахування на такий рахунок є підставо для відмови в отримані такого дозволу.

Унаслідок своєчасних та злагоджених дій в судовому порядку було скасовано вищезазначене протиправне рішення. Суд у свою чергу зобов`язав Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області повторно розглянути заяву про надання дозволу на імміграцію в Україну громадянину Республіки Азербайджан.
0 0)