Україна, 01032, м. Київ,
вул. Саксаганського 96
Пн.-Пт.: 09:00 - 21:00
Сб.-Нд.: вихідний
Висока якість юридичних послуг
Публікації
Назад

Реєстрація юридичних осіб у підсистемі ''Електронний суд''

 Оскільки життя не стоїть на місці, технології вдосконалюються кожного дня й інформаційний прогрес проникає у всі сфери нашого сьогодення, то й не дивно, що й судова система не залишитись осторонь й впровадила таку інновацію як електронний суд, який робить спілкування громадян із судами більш комфортним та доступним, а також значно заощадить ресурси учасникам судових процесів.

 Основна мета цієї системи – налагодження процесу оперативного обміну інформацією між судовими установами, учасниками судового процесу та державними структурами.
Користування підсистемою "Електронний суд" здійснюється після початкової реєстрації та подальшої авторизації користувача в електронному кабінеті.

До суду користувачі можуть надіслати в електронному вигляді будь-які документи і матеріали, передбачені процесуальним законодавством.

Права доступу до електронних документів, які надійшли на адресу суду надаються суддям, у провадженні яких перебувають відповідні судові справ

Варто звернути увагу, що реєстрація електронного кабінету юридичної особи здійснюється з обов’язковим використанням кваліфікованої електронної печатки юридичної особи, а не електронного підпису керівника чи іншої посадової особи установи.

Видача такої печатки (КЕП) юридичної особи здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про електронні довірчі послуги".

Функціонал підсистеми "Електронний суд" передбачає автоматичне оповіщення користувачів про надходження до електронного кабінету процесуальних документів, зміни стану розгляду судової справи чи про надходження інших документів у справі, шляхом надсилання повідомлення на вказану користувачем адресу електронної пошти.

Для можливості представляти інтереси юридичної особи в судах з використанням підсистеми "Електронний суд", керівник такої юридичної особи (посадова особа, що має право розпоряджатись електронною печаткою) має уповноважити себе чи визначену ним особу, довіреністю в електронній формі (електронне доручення).
0 0)
Ірина
18:09 18.01.2023
Не можу зареєструватися до Електронного суду
Відповісти
Ірина
18:08 18.01.2023
Не можу зареєструватися до Електронного суду
Відповісти
Додати відгук