Україна, 01032, м. Київ,
вул. Саксаганського 96
Пн.-Пт.: 09:00 - 21:00
Сб.-Нд.: вихідний
Висока якість юридичних послуг
Новини
Назад

В Україні запрацював новий захищений реєстр будівельної діяльності

Замість старого реєстру ДАБІ, який відомий корупційними схемами, Мініцифри запустило новий будівельний реєстр. Він перебуватиме виключно у власності держави. Так, планують запобігти несанкціонованому доступу до нього, внесенню некоректних даних та виникненню корупційних схем.

Як пояснює наш юрист Дмитро Марушевський, створення нового реєстру будівельної діяльності є позитивним кроком на шляху до повного реформування архітектурно-будівельного контролю в Україні.

Варто звернути увагу, що важливими нововведеннями є індивідуалізація посадової особи, яка вносить відповідні відомості до реєстру шляхом застосування особистого електронного підпису (КЕПу) та розширення обсягу даних, що зазначатиметься в реєстрі.

У той же час, новий, загальнодоступний та простий в користуванні реєстр — є лише однією з багатьох складових успішної реформи.

Надзвичайно важливим є забезпечити подальше створення та функціонування Державної інспекції містобудування України, яка здійснюватиме належний, однаковий для всіх контроль та впорядкує діяльність українських девелоперів у відповідності до європейських стандартів.
0 0)