Україна, 01032, м. Київ,
вул. Саксаганського 96
Пн.-Пт.: 09:00 - 21:00
Сб.-Нд.: вихідний
Висока якість юридичних послуг
Публікації
Назад

Як можна зменшити плату за оренду комерційної нерухомості?

З огляду на зменшення активності власників бізнесу, а отже і розміру доходів від провадження господарської діяльності, в пункті 14 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Цивільного кодексу України прописано, що орендар нерухомості  має право вимагати зменшення плати за користування нею.

Алгоритм дій:

Спочатку орендар нерухомості має повідомити орендодавця про необхідність зменшення орендних платежів. Він має надати підтвердження неможливості використання орендованої нерухомості. Докази можуть надаватися будь-які, аби вони засвідчували неможливість використання орендованого майна.

У разі проведення успішних переговорів з власником щодо зменшення орендних платежів треба укласти додаткову угоду до договору оренди, куди вноситимуться відповідні зміни, які безпосередньо стосуються розміру плати за орендовану нерухомість.

Захист прав орендаря

Натомість питання зменшення орендних платежів нерідко призводить до спорів з орендодавцем у суді, бо власник завжди має бажання отримувати сталий дохід від передання належної йому нерухомості в оренду.

Для захисту свої майнових прав та інтересів, орендар нерухомості має насамперед зазначати як докази звернення до орендодавця з вимогою зменшити розмір орендних платежів, так і підтвердження неможливості використання орендованої нерухомості. Якщо ви не зможете надати вищезгадані матеріали, то  довести доцільність зменшення орендних платежів буде неможливо.

У випадку виникнення будь-яких спірних питань,  звертайтеся за номером телефону +380 50 288 34 14.

Досвідчені юристи Armadum Lawyers зроблять все можливе для захисту ваших прав та інтересів.

0 0)
Додати відгук