Україна, 01032, м. Київ,
вул. Саксаганського 96
Пн.-Пт.: 09:00 - 21:00
Сб.-Нд.: вихідний
Висока якість юридичних послуг
Публікації
Назад

Як зареєструватися в службі зайнятості не виходячи з дому: інструкція

За період карантину в Україні кількість безробітних зросла на 73%. Від 13 березня до 31 серпня 2020 року зареєстрували 444 тисячі безробітних українців, повідомляв пресцентр Державної служби зайнятості.

Аби не наражати себе на небезпеку та уникнути скупчень, подати документи в Державну службу зайнятості й отримати статус безробітного можна не виходячи з дому. Допоможе в цьому портал державних послуг «Дія». 

Хто може отримати статус безробітного?

 Відповідно до законодавства України статус безробітного можуть отримати:

  • непрацюючі громадяни працездатного віку до призначення пенсії, які через відсутність роботи не мають заробітку, але готові працювати;
  • особи, молодші 16 років, які вже працювали, але були звільнені;
  • інваліди, які не досягли пенсійного віку.

Реєстрація на порталі «Дія»

Щоб отримати статус безробітного, потрібно авторизуватися на порталі «Дія». Це можна зробити за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП) або кваліфікованої електронного підпису (КЕП) «ПриватБанку».

Щоб отримати КЕП потрібно:

  1. Зайти в особистий кабінет «Приват24».
  2. Перейти в меню «Всі послуги» / «Бізнес» / «Завантажити сертифікат».
  3. Вказати свої дані, перевірити їх коректність і натиснути «Дані вірні».
  4. Придумати пароль до файлу — сховища ключів.
  5. Ввести пароль, який надійде по SMS або в мобільному додатку «Приват24».
  6. Встановити галочку напроти пункту «Я знайомий і згоден з умовами».
  7. Натиснути «Далі».

Заявка на отримання сертифіката сформується автоматично, на вашу пошту прийде лист із ним.

Коли цифровий підпис вже є, необхідно зайти на портал «Дія», знайти розділ «Допомога по безробіттю» і натиснути «Подати заяву». Після цього вас попросять авторизуватися в кабінеті користувача на порталі за допомогою ЕЦП або КЕП. Досить знайти збережений файл КЕП, перетягнути його у вікно браузера і ввести ваш пароль.

Оформлення

Після авторизації потрібно пройти коротке опитування. Серед запитань — чи проходили ви військову службу, наявність дітей, інвалідності та трудового стажу.

Заповнивши онлайн-анкету, система визначить перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка і т.д.), необхідних для отримання статусу безробітного.

Під час карантину статус і призначення допомоги по безробіттю повинні присвоюватися в перший же день після подачі заяви. На електронну пошту ви отримаєте підтвердження статусу або аргументовану відмову.

0 0)